Ter overdenking 264

Toch houd ik nog mijn Wijffels
(de Razende Bol)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Flarden van een gesprek, genoteerd door Bert Keizer, verpleeghuisarts, auteur van Het refrein is Hein:
“Waarom lig ik hier dokter? “
“ U hebt iets aan uw hartklep “
“ Ja, maar waarom ik?”
“ Ogenblik, even de dominee roepen.”

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Uit de rubriek IK@NRC.NL op de achterpagina van NRC Handelsblad

Piccolo
Met mijn dochter en haar tweeling van negen gaan we op vakantie naar Sri Lanka. De vader, de ex van mijn dochter, is niet gelukkig met die reis. “Een politiestaat”, waarschuwt hij zijn zoontjes. Ze weten niet wat ze zich daarbij moeten voorstellen, alleen dat het iets gevaarlijks is.
Gelukkig valt het reuze mee. Maar de vierde dag komt er één op me af rennen. “Oma, politie”, wijst hij naar een man in een uniform. Ik kijk. “Welnee joh, dat is een piccolo. Die draagt koffers.”
Hij zucht over zoveel onbenul. “Oma, heb je dan nog nooit van onder koffer agenten gehoord?”
Aleid Oosting

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Midas Dekkers over zijn afkeer van de homo Adidas
Schrijver/bioloog Midas Dekkers vindt sport een zinloze bezigheid. De reden beschrijft hij uitbundig en gedetailleerd in zijn laatste boek Lichamelijke Oefening. Over een debat tussen Dekkers en sportadepten (16-12-06 in Den Bosch) deed NRC Handelsblad verslag.
Sturkenboom (directeur bij NOC/NSF) maakt bezwaar tegen Dekkers’ stelling: “Een konijn sport niet”. Volgens Sturkenboom is Dekkers “grenzeloos naïef”, omdat hij de sportende mens als een diersoort observeert en voorbijgaat aan de maatschappelijke en economische waarde van de sport. Waar Dekkers tegenover stelt dat hij geen deugdelijk rapport over sport heeft kunnen vinden: “Omdat al die rapporten zijn geschreven door sporters; het is een hobbyclub. Je laat een boek over het bewijs dat god bestaat toch ook niet schrijven door een Jehovagetuige? “
Dekkers blijft zich intussen ergeren aan “opa’s die in krankzinnige trainingspakken hijgend en zwetend voorbij mijn huis rennen.” Het hobbelen van de homo Adidas, noemt hij dat. Allemaal de schuld van Erica Terpstra, die Dekkers in zijn boek gebruikt als metafoor voor de onzin van sport. Op een vraag uit het publiek waarom de bioloog de voorzitter van NOC/NSF beledigt, antwoordde hij: “Ik beledig Erica Terpstra, omdat zij de helft van het Nederlandse volk beledigt door te zeggen dat we te dik en te lui zijn, terwijl zij zelf zo dik en lui is als een varken.”
Over Nordic walking:
“Wie met één stok loopt is een ouwe lul, met twee stokken ben je een sportbeoefenaar”.
Als motto voor een komend kabinet bedacht hij (Nova 12-01-07):
“Handen in de mouwen”.

Categorieën:Overdenkingen