Ter overdenking 42

Paus Pius IX – als zodanig werkzaam van 1846 tot 1878 – was blijkens de geschiedenisboeken onder andere een notoire anti-semiet. De huidige paus heeft hem onlangs letterlijk de hemel in geprezen. N.B. De mogelijkheid hiertoe bestaat uitsluitend vanuit de Heilige Stoel.
Maarten ’t Hart hierover: “Af en toe verlang ik naar een hoekje van de wereld waar je de televisie aan zou kunnen zetten zonder te worden getrakteerd op de aanblik van een mummelmans die, gehuld in een geborduurd biljartlaken, één van de grootste misdadigers uit de vóórvorige eeuw zalig staat te verklaren”.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Coen van Nassau bezocht naar eigen zeggen in New York onder andere het Empire State Body Building.

Om over na te denken:
Herman Finkers:
“Ik leerde mijn vrouw kennen in Paterswolde, vier jaar nadat we getrouwd waren….”

“De dag dat mijn dochter werd geboren heb ik als somber ervaren. Het enige dat opgewekt was, waren de weeën”.

Freek de Jonge:
“Er zijn er die met troost de kost verdienen. De broodtroosters!”

“Ach, was ik maar tuinman, dacht het stekelvarken.
Dan stak ik een steel in mijn reet en ging ik lekker harken”.
Een grap van Wim Kan, pas door Ronald Plasterk opgehaald in zijn boek: “Leven uit het lab”:
‘Mijn buurman zegt: “Ik lees een mooi boek van Karl May: Das Kapital!”
Ik zeg: “Mán, dat is helemaal niet van Karl May, dat is van Karl Marx!”
Hij zegt: “Ik dacht al, wat komen er weinig indianen in voor!”

Een historisch verhaal van een begrafenisondernemer. Op een rouwlint dat over de kist hing, stond: “Rust zacht op beide kanten en als er nog ruimte is tot weerziens in de hemel”.
De omstanders waren verbaasd, de familie woedend.
De verklaring was simpel. De tekst was telefonisch doorgegeven. ‘Rust zacht‘ moest op beide kanten van het lint komen te staan en alleen als er nog ruimte over was wilde de familie er ‘tot weerziens in de hemel’ op zetten.

Fons Jansen:
Als zendeling kan ik erover meespreken: “Heidenen bekeren is een christelijk werk. Christenen bekeren is een heidens werk”.

“Roept de reisleider: ‘Is er misschien een pastoor in het gezelschap?’ Pastoor roept ja.
Vraagt de reisleider: “Hebt u misschien een kurketrekker bij u?’

Categorieën:Overdenkingen