Ter overdenking 149

Balkenende bekent: “Wij braken”…“Nou Jan-Peter, wij braken ook!” (‘de razende bol’)
Let ook op het gruwelijke taalgebruik van Maxim Verhagen: “Uiteindelijk zit ik hier met een deel van een kater ….Dit is een verwijt richting mij …..” (Buitenhof)
Rob Schouten in Trouw: “Zo was het tussen Bos en Balkenende: geen chemie, wel scheikunde.”

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Tijdens een journaaluitzending werd de toezichthouder op het ruimen van pluimveebedrijven geïnterviewd. Hij bleek inderdaad Hanemaaier te heten.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Saddam: EIND KUT AL KUT
(cartoon Jos Collignon in de Volkskrant)
Zeer sterk, maar ook de Evangelische Omroep was in topvorm toen ze ons een kaart van Irak toonde waarop Al Kut werd geschreven als Al Qut. Ik moest direct denken aan mijn (zeer) christelijke mulo-onderwijzer Brombacher. Hij ging voorlezen, maar waarschuwde ons gelukkig vooraf: “Jongelui, dat woord allemachtig, dat lees ik niet.”
Het is wel het enige woord dat ik onthouden heb.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Volgens persberichten is in Irak het lichaam gevonden van de man die in 1988 verantwoordelijk was voor het inzetten van gifgassen tegen de Koerden. Het gaat om een neef van Saddam Hoessein, bijgenaamd Ali Chemicali. Voor de ouderen volgt hier de tekst van een bekend liedje van Annie M.G. Schmidt, destijds gebracht door – dacht ik – Lia Dorana: Ali Cyaankali.
u dacht dat Rotterdam
zo’n degelijke stad was he?
Een stad van enkel werke en van bouwe
Een stad waar nooit een mens es op
het slechte pad was he?
Een stad van enkel degelijke vrouwen
Maar dat is toch niet waar hoor
want d’r zijn d’r ook een paar hoor
en daar ben ik er een van;
gevaarlijke vrouwen

Ik ben Ali Cyaankali de gevaarlijke vrouw van Rotterdam
Kijk ik es fijn gaan
op de Lijnbaan
‘k zet iedereen in vuur en vlam
En ik lok de here mee
naar de kaskadee
en ik doe wat in de thee
en dan even later …
dan zeg ik: ober wil u even kijke dan?
D’r is een persoon niet goed geworre

Ik ben Ali Cyaankali de gevaarlijke vrouw van Rotterdam
U dacht dat Rotterdam
daar ken je zomaar wandele he?
Een stad van enkel bouw en van werke
U dacht dat Rotterdam is
de stad van Van der Mandele he?
daar zal je van de misdaad echt niks merke
maar eh, dan bent u abuis hoor
want ’t is d’r vaak niet pluis hoor
en dat komp door mijn
Ik ben Ali Cyaankali   de gevaarlijke vrouw van Rotterdam ……
Kijk ik es fijn gaan     op de Lijnbaan ……(vervolg zie hierboven) ….dan zeg ik: ober wil u even kijken dan? D’r is weer een persoon niet goed geworre….Ik ben Ali Cyaankali de gevaarlijke vrouw van Rotterdam …(enz.)

 

Categorieën:Overdenkingen