Ter overdenking 186

De onschuldige bolletjesslikker: “Maar ik heb ze wel een poepie laten ruiken!”
(Kamagurka)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Om over na te denken
“Ik vergis mij nooit ….O ja, toch één keer. Toen dácht ik dat ik mij had vergist, maar dat was niet zo….” (Theo Nijenhuis via Emil Nijenhuis)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Het gekakel van Camiel
De overambitieuze, permanent glunderende Camiel Eurlings – ik ken geen politicus die mij meer irriteert – was deze maand niet van de buis weg te slaan. Gelukkig was er het commentaar van Jan Blokker (Volkskrant 12-06-04): “Het ergst was natuurlijk Camiel, met dat brouwnederlands, de permanent opgestoken duimen en die kop van een pasgeschilderd draaimolenpaard. Met koeien van letters staat z’n verlies op de monitoren geschreven, en Ferry Mingelen leest het nog hardop voor ‘m voor – maar hij ziet en hoort dat hij fiks heeft gewonnen.”
In NRC Handelsblad (17-06-04) richtte Gerrit Komrij zich met een persoonlijk woord tot de onstuitbare volksvertegenwoordiger uit Valkenburg aan de Geul: ”Niks had het CDA gewonnen en toch lachte je. Behalve lachen kun je ook ratelen als geen tweede. ‘t Is moeilijk bij zoveel geschater nog tijd te vinden om te ratelen en bij zoveel geratel nog tijd om te lachen, maar jou lukt het. Partijgenoten noemen je verbaal begaafd. Ik moet toegeven, het is soms een wonder wat iemand met driehonderd woorden weet te bewerkstelligen. Jij bewerkstelligt: schaterwatervallen. Jij bewerkstelligt: klatergeratel. Woorden als hartverwarmend enthousiasme, waanzinnig compliment, geweldige campagne, ongelooflijk veel zin, unieke voorbeelden en concreet nieuwe dingen, rollen over je lippen. Uitdaging, sterk maken, doorpakken, smoel krijgen – het kan niet op. Bij ieder hol woord lach je breed. […] Kiezers die niet begrijpen wat europarlementariërs doen stemden op europarlementariërs die niet kunnen uitleggen wat ze doen. Niets dan kreten en leuzen had je in de aanbieding, Camiel. […]

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Geslaagde cryptogrammatische omschrijvingen (voor de platvloerse abonnee op de NRC)
Aerdenhoutse types op het circuit van Zandvoort: RACEKAK
Lubberende kleding: BILLENTIKKER
Joodse humor: SJOELBAK
Kan een luldebehanger wel gebruiken: STIJFSEL

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Jazz anekdote
Rob Langereis is met een groep collega-musici per vliegtuig op weg naar een jazzfestival in Pori (Finland). De stewardess komt de (bijna) lege bordjes ophalen en vraagt hem: “Are you finished?”. Rob: “No, I’m Dutch.”

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Strippen (Mariële Menger)
Voor de kassa in het Centraal Station in Amsterdam sta ik naast een chique Engelse dame die aan iemand van de NS vraagt hoe een strippenkaart werkt. Een kind kan de was doen, blijkt uit het antwoord van de spoorwegbeambte.”If you want to go to the Rijksmuseum you have to strip twice.”

Categorieën:Overdenkingen