Overdenking 7

Vraag en antwoord
Man: “Je wordt steeds mooier”.
Vrouw: “Dus ik was vroeger lelijk”
Man: “…en ook steeds slimmer”

“Wat vond je van Mondriaan?
“Vierkant tegen”

Logica?
Homofiele mannen mogen niet trouwen met mannen. Dat is geen discriminatie, want heterofiele mannen mogen ook niet met mannen trouwen.

Definitie van theologie

In een donkere kamer zoeken naar een zwarte kat die er niet is.

Ken je het verhaal van de hoogbejaarde Berlijner die bij een antiquariaat een boek met kerklatijn kocht? De verkoper vroeg langs zijn neus weg waarom de man het boek dacht nodig te hebben.
Berlijner::”Omdat ik straks in de hemel dan met God kan spreken”.
Boekverkoper: “Maar als u nou in de hel komt…”
Berlijner: “Ik spreek toch Duits…”.

Ik herinner mij Henk Bosch van Drakesteins beschrijving van de Franse revolutie, een variatie op: “Aux armes citoyens, fermez vos bataillons, le jour de gloire est arrivé”.
Henk maakte ervan: “Aux armes citroëns”; fermez vos pantalons, le jour de boire est arrivé”.

Gehoord:
Iemand vroeg zich af of mensen die in reïncarnatie geloven met het oog daarop second life kleding kopen.

Uit NRC/Handelsblad
Kohl: Als ik mij goed herinner heb ik een erg slecht geheugen.

Lubbers had destijds een slechte verhouding met Kohl. Lubbers zou tijdens een diner aan Kohl hebben gevraagd of hij wist hoe Duitsers een oester openen. Toen Kohl het antwoord schuldig bleef, sprak Lubbers, krachtig tikkend op de oester:”: …raus”.

Van Lubbers gaat ook het verhaal dat hij in een twistgesprek over de vraag of hij iets nu wél of niet had beweerd, zich als volgt verweerde: “Dit verhaal is niet waar en bovendien is het onjuist…. Het betrof hier slechts een denkvariant. Alles is nog mogelijk…”.

De begrafenisondernemer die met zijn tijd meegaat: “We noemen het tegenwoordig outplacement. En we serveren uitsluitend rouwkost en memento rijst”.
In het crematorium is Mieke Telkamp (waarheen, waarom, waartoe… enz.) nog steeds favoriet. De kop boven een interview in Nieuwe Revue met de baas van Driehuis-Westerveld luidde destijds: “Mieke is hier niet weg te branden …”

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Categorieën:Overdenkingen