Ter overdenking 63

Gesignaleerd in “Onze Taal”:

Bij de bomaanslag vielen 22 doden van wie er één slecht aan toe is (Radio Nederland Wereldomroep)

Om over na te denken:
Heb je kleine kinderen, maar wil je uiteindelijk een vijver, plaats dan een zandbak op de plek waar je later een vijver wil. (Dagblad De Limburger)

Na het overlijden van zijn ouders vroeg Henk Bosch van Drakestein mij om de familie te adviseren bij de afwikkeling van de boedel. Eerder had zijn zuster die uit Frankrijk was overgekomen, hem gevraagd of ik wel betrouwbaar was. Henk heeft haar toen als volgt gerustgesteld: “Vergeleken met Harm Mobach is de paus een souteneur”.

Zondagavond trad Wim de Bie voor Nederland 3 op als stadhouder Willem I, die in het Delftse Prinsenhof werd ondervraagd door een dame die er uitzag als Maartje van Weegen. Tijdens het interview haalde de Vader des Vaderlands een mobiele telefoon uit zijn ambtsgewaad om een oproep te beantwoorden. Hij zei zoiets als: “Hallo Benno …….nee, nee, niet doen…. dat heb jij toch niet meer nodig ……goed….”
En na beëindiging van het gesprek tegen de pseudo-Maartje: “Dat was Prins Bernhard uit Afrika, die mij om advies vroeg. Hij wilde de pers een verklaring geven dat ook hij heterosexueel is….”

Youp van ’t Hek in een radio interview:
De mensen herkennen de manager die zegt:
“We kunnen eigenlijk niet zonder je, maar we gaan het toch proberen.”

Categorieën:Overdenkingen