Ter overdenking 173

“Wij gewipte wethouders willen, nee éisen bordeelkorting!”
(‘de razende bol’)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

BEWARE OF LOVERBOYS
‘Het Scharlaken Koord’ is een onderdeel van de Stichting ‘Tot Heil des Volks’. Voor de EO werd verteld dat deze organisatie tot doel heeft evangelisatie en hulpverlening aan prostituees. (De minder bijbelvaste lezer wijs ik erop dat de naam Scharlaken Koord teruggaat op het verhaal over de val van Jericho, te vinden in het boek Jozua, en daarvan het tweede hoofdstuk, zie ook nr. 171)
Een belangrijk project van ‘Het Scharlaken Koord’ is het geven van – wat werd genoemd – ‘preventielessen aan risicomeiden’ (die moeten risico mijden) en voorlichting over de tactiek van loverboys. Verder viel mij op dat de organisatie volgens de reporter nog een ‘keesmanager’ zocht. Pas later begreep ik dat het om een casemanager ging. Nu ik al geruime tijd aan het arbeidsproces ben onttrokken en het woord ook niet in de dikke van Dale voorkomt, reken ik dit mijzelf niet zwaar aan.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

De V-actie (zie nr. 172)
Een lezer wees mij erop dat de slogan, zoals hij die zich herinnert, was V = Duitsland overwint voor Europa op alle fronten, wat menig Nederlander naar de verfkwast deed grijpen, met tot gevolg V = Duitsland overwintert op alle fronten. Door de strenge winter ’41-42 liep het Duitse offensief in Rusland vast.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Om over na te denken

Veni Rollator Spiritus

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  

SUDDERLAP door Lida Veen
Mijn oma (95) moet door de huidarts een plekje op haar wang laten weghalen. Nadat ze een verdovend prikje en uitleg heeft gekregen begint de arts zorgvuldig het plekje weg te branden.
Na enkele minuten begint mijn oma te snuffelen. Ik zie haar neusvleugels steeds sneller op en eer gaan. Dan zegt ze in plat Amsterdams: “Mmm lekker, heb u sudderlappies opstaan? “
(Achterpagina NRC Handelsblad)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Categorieën:Overdenkingen