Ter overdenking 253

“REGELS ZIJN REGELS”
Het meest overtuigende commentaar op de Verdonk-soap werd zondag (21-05-06) gegeven door Dorien Pessers in Buitenhof. Wie het niet gezien heeft raad ik aan deze aflevering op internet te bekijken via Uitzending gemist. (Op dit moment blijkt het programma nog niet beschikbaar, maar dat kan ook aan mijn onhandigheid liggen)
Actuele vraag: wie wordt er straks lijsttrekker bij de VVD? Zijn er nog trucs te bedenken om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden? Wim de Bie bedacht er gisteren nog een.

Stoute gedachten
Laat ik eerlijk zijn en een heimelijke gedachte opbiechten:
wat zou het leuk zijn als Rita Verdonk woensdag tot lijsttrekker van de VVD wordt gekozen!
De opgewonden LPF-taferelen die we daarna dagelijks weer op tv kunnen gaan volgen!
Elkaar verdringende camerateams voor de kamers van Verdonk en Zalm – tot op de toiletten zullen ze worden gevolgd.
Oer-Nederlandse beelden vanuit oer-Nederlandse bovenzaaltjes, waar juichende dikke mannen en keurige mevrouwen – de crème de la crème van het ‘midden- en kleinbedrijf’ – de overwinning vieren.
Nog stoutere gedachte:
als we Rita nu eens een handje helpen?
Het kan nog: snel lid worden van de VVD, elektronisch op haar stemmen en donderdag het lidmaatschap weer opzeggen.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Een wonder met voetschimmel
De Ayaanorkaan zou ons bijna doen vergeten dat vorige week de non Maria-Teresa van de Heilige Jozef door kardinaal Simonis is zaligverklaard. Hij deed dit door namens de paus een apostolische brief voor te lezen. Maria-Teresa Tauscher was van oorsprong Duitse en leefde van 1855 tot 1938. De zaligverklaring was de eerste op Nederlandse bodem, aldus het persbericht. Zo’n zestig jaar na haar dood zou de non een vrouw uit Heerlen hebben genezen van haar voetschimmel. Volgens de dermatoloog was er voor de genezing geen medische verklaring te vinden.
Kardinaal Simonis wist er niet zo goed raad mee. Rob Schouten zag de plechtigheid voor de tv en noteerde in Trouw (17-05-06) dat Zijne Eminentie blijk gaf van een lichte slapte inzake relikwieënverering. Bij zo’n nieuwe zalige hoort namelijk ook een gevulde reliekhouder en om aan die eis te voldoen zijn er wat vingerbotjes van Maria Teresa verwijderd waar de gelovigen nu op af kunnen komen. Daartoe moest de non natuurlijk weer opgedolven en opengebroken worden en je merkte – aldus Rob Schouten – dat Simonis z’n best moest doen dit allemaal normaal te vinden. Hij verdient begrip.
Destijds moest een van mijn kinderen bij een repetitie op school de vraag beantwoorden: Wat zijn relikwieën? We hadden thuis de stof doorgenomen en ik had – geïnspireerd door Fons Jansen – geadviseerd in te vullen: Losse onderdelen van heiligen.
Dit antwoord werd fout gerekend. Ik kan me er nog over opwinden.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – — – – – – – –

Kijk een Aziaat nooit recht in de ogen.
Het is beleefder om ze neer te slaan

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Desserts

  1. BROWNIE € 4,50

Walnoten,vanille-ijs en karamel saus

  1. CREME BRULEE € 4,50

Gebagatelliseerde suiker

(Folder cateringbedrijf)
(Uit: Onze Taal)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Categorieën:Overdenkingen