Ter overdenking 332

De bekentenissen van Andries Knevel in aflevering 331 hebben, merkte ik, hilarisch gewerkt. Mijn erkentelijkheid gaat in het bijzonder uit naar de lezer die het leerdicht van Alfred Kossmann van een waardevolle aanvulling voorzag. De tekst komt hierdoor als volgt te luiden:
Ter overdenking 332God schiep als een voorbeeldig dier
de nijvre mier.
Zijn tweede schepping was nog beter:
de miereneter.
En op dag drie, dat was nog leuker:
de mierenneuker.

Die laatste regel bracht weer een krankzinnig ambtelijk voorschrift in mijn herinnering terug dat ik de lezers niet wil onthouden. Zie prentje: Zó droeg de Belastingdienst destijds zijn lijfeigenen op hun ambtelijke correspondentie vorm te geven.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Met verbazing heb ik vastgesteld dat mijn voorspelling over de oprichting van een WEO (Ware Evangelische Omroep) meer dan bewaarheid is, Er blijkt namelijk sinds kort al een Reformatorische Omroep (RO) te bestaan, zij het dat deze in principe alleen via internet is te ontvangen. De luisterdichtheid moet overigens niet worden overschat, want alleen donateurs hebben toegang tot het geluidskanaal. Betekent dit nu dat wij voor altijd verstoken zullen blijven van de in uitzicht gestelde ‘Bijbels verantwoorde programmering’? Neen wij, want via de kerktelefoon kunnen bewoners van bejaarden- en verpleegtehuizen gratis met de volle walm worden geconfronteerd. Iets om reik- dan wel kokhalzend naar uit te zien.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Een op de vijf Nederlanders gelooft scheppingsverhaal’
In het jaar van Darwin stapelen de onderzoeken naar het ontstaan van de aarde zich op. Uit een peiling van onderzoeksbureau Synovate blijkt (Trouw 27-02-09) dat een op de vijf Nederlanders gelooft dat God hemel en aarde in zes dagen heeft geschapen.
Speciaal voor deze categorie dichtte Marjolein Kool:

Toen God de Heer de aarde schiep,
’t is lang, heel lang geleden,
keek hij tot slot omlaag en riep:
‘Ziezo, ik ben tevreden.

Ik zie hoe mens en dier benee
zich door mijn tuintje reppen.
Zo is het goed. Ik stop ermee.
Ik ga een luchtje scheppen.’

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Williamson terug in Groot-Brittannië
Onbekende spreker: “Argentinië nieuwe stijl: Eindelijk een katholieke nazi die Argentinië uit wil.”
(Pauw & Witteman, Zapservice, 25-02-09)

Categorieën:Overdenkingen