Ter overdenking 343

Actualiteiten uit week 26
– Een spreker voor Radio 1 meldde dat hij zo juist verontrust de Telegraaf van de deurmat had opgeraapt. Over de volle breedte aangebrachte chocoladeletters hadden bij hem de indruk gewekt dat het ging om een extra editie in verband met het overlijden van het staatshoofd of een bericht van gelijke importantie. Maar het bleek allemaal mee te vallen: Wouter Bos had een zonnebril gedeclareerd (113 euro) die hij tijdens een dienstreis was kwijt geraakt.
– De inboedel van Pim Fortuyn is geveild. Kavel 887 ging als laatste onder de hamer: het restant van het laatste thuis gerookte sigaretje van Pim, met daarbij ook nog eens een schriftelijke verklaring van zijn huishoudster. De peuk bracht 882 euro op.
– De Europese Unie staat per 1 juli 2009 kromme komkommers toe. Kronkelige boontjes en kromme wortels mogen weer in de winkels liggen. Voor tien soorten fruit blijven de schoonheidsregels nog bestaan. Dit betreft vreemdgevormde appels, peren, aardbeien en tomaten, die een apart etiket krijgen om de consument te waarschuwen. Kortom, wij leven in komkommertijd.
– Een debat in de Rotterdamse gemeenteraad raakte donderdag oververhit. PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst noemde Ronald Sörensen (Leefbaar Rotterdam) een ‘eikel’. “Ik neem het terug en verander het in flapdrol” zei Van Heemst, nadat zijn opmerking met luid misprijzen door de raad was ontvangen.
Een discussie zonder niveau. Wie echt wil genieten van onparlementair taalgebruik kan ik het boek ‘OVER LIJKEN, ontoelaatbaar taalgebruik in de Tweede Kamer’ aanbevelen (auteurs: Peter Bootsma en Carla Hoetink), verschenen bij Uitg. Boom-Amsterdam). Daarin wordt onder anderen oud-Kamerlid Marcel van Dam aangehaald, die in 1980 het verwijt kreeg dat hij de integriteit van CDA-minister Beelaerts van Blokland van Volkshuisvesting aantastte. Van Dam kwalificeerde opmerkingen van de minister als “een grove leugen”. Kamervoorzitter Dolman greep ogenblikkelijk in: “Het woord leugen kan ik niet toestaan.” Van Dam reageerde gewiekst: “Laat ik het dan zo zeggen: het tegendeel van de waarheid heb ik zelden pregnanter onder woorden zien gebracht.”. Met die formulering kon de Kamervoorzitter leven. Voor de liefhebber kostelijke lectuur.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Een voor mij nieuwe plezierdichter is Tom Bezemer, die ik in veelvoud aantrof in de bundel Zo klinkt dus weggesmeten geld – humorpoëzie bijeengebracht door Meindert Burger & Jos Versteegen.

Cyberseks

Ze deed het in de ruimte, digitaal
Dat scheelde haar een kamer op de Wallen
Haar afwerkplek (per avond honderdtallen)
Was een computer thuis in Bloemendaal

Zelfs unsafe sex kon ’t feestje niet verknallen:
De virusscanner werkte optimaal
De klant tevree en zij bleef verticaal
Waarom noemt men zo’n vrouw dan toch gevallen?

Enfin, bejaard liet zij voldaan het leven
Als eerbetoon werd op haar steen geschreven:
Zo velen zijn met software op haar site
Door haar vakkundig virtueel genaaid
Thans ligt zij zelf, dank zij haar database
Te ouwehoeren in de cyberspace

Categorieën:Overdenkingen